Skärmdump 2014-10-07 21.00.38Magnus Wingård på Två dårar skriver idag:

Som jag berättade tidigare så träffade jag författaren Hanna Höglund när jag för en tid sedan besökte bokmässan i Göteborg. Hon var där för att prata om sin bok, Ljus som varit dolt, som är den första boken i en serie om fyra böcker. Snäll som hon är så ställde hon glatt upp på att svara på några frågor om boken, sig själv och författande i allmänhet! Håll till godo!

Vem är du? Det vill säga, hur skulle du beskriva dig själv.

Trebarnsmamma. Författare. Lärare. Får utlopp för skapandet lika ofta i köket som vid tangentbordet och har märkt att mina rätter gärna smyger sig in i det jag skriver. Jag prioriterar med nöje bort pensionspoäng till förmån för några extra år hemma med barn och bullbak, samtidigt som läraryrket är något av det roligaste jag vet. Det är något visst med att få kombinera litteraturanalys och stilistik med intressanta elever och kollegor. I övrigt hatar jag trädgårdsarbete och älskar högläsning och te.

Jag har förstått att du är lärare i både svenska och latin (!). Varifrån kommer språkintresset?

Jag kommer från en språkintresserad familj med en pappa som citerar världslitteraturen ur huvudet och alltid propagerat nyttan med språkkunskaper. Musikaliteten underlättar ljudhärmande och jag älskar att lyssna till vackra språkljud: både svenska dialekter och främmande, exotiska ord. Men mötet med latinet var kärlek vid första ögonkastet. Plötsligt kombinerades språkinlärningen med en vid och djup förståelse för språkhistoria och språksläktskap och för mig var det som att träffa en lång, mörk engelskman med hög krage: oemotståndligt.

Läs resten av intervjun här.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *