Imorgon är det dags och hela Den Goda Cirkeln förbereder sig. Eli är klar med sina presenter, men inte hans kompisar och i köket hemma står Lillevi och marinerar kyckling.
Vill du också fira? Här kommer ett menyförslag och ett recept!
Meny
- Kyckling marinerad i vitlök och honung. Skär i tunna skivor när filéerna kallnat.
- Pastasallad med dina favoritgrönsaker och ostar
- Sås på creme fraiche, mosad fetaost, persilja och mer vitlök
- Spenatknyten!
Spenatknyten kommer jag att baka imorgon och lägga ut på min story på Instagram, så den som vill vara med och baka – köp smördeg i kyldisken, fryst bladspenat, minimozarella, fetaost och ricotta!
Vad vore Jonnadagen utan efterrätt? Här kommer receptet på Iams favorit!
Shinnia
Jag köper helt sonika ett paket smördeg och skär den i många små rektanglar. Pensla med ägg. Baka enligt förpackning!
När bitarna svalnat brer jag på en chokladkräm gjord på mascarpone och så lite kokta hallon på en bottenbit och sen på med toppen och lite florsocker.
Det står i böckerna att shinnia görs på litoransk färskost, och det är absolut mascarpone som är mest likt.
Så här gör du chokladkrämen:
100 g mörk choklad
100 g mascarpone
1 msk socker
1 ägg
1 dl grädde
Smält chokladen över vattenbad. Blanda choklad, mascarpone, socker och äggulan till en kräm. (Bara den är supergod, men det blir ännu godare!) Vispa äggvitan till skum i en skål och grädden i en annan. Blanda ner grädde och äggvita försiktigt i krämen.
Klart!
Med det vill jag önska alla en underbar Jonnadag! Hör gärna av er när ni läst ut nya boken. Bilder från balen kommer!
Bona omnia!
/Hanna och Lianne
0 kommentarer